Търговско право: предмет и правни услуги


Добър адвокат София - “Данаилова, Тодоров и партньори”

Търговското право е един от основните отрасли на гражданското право в юридическата система на Република България. Този правен дял урежда правния статут на търговците, търговските сделки и търговската несъстоятелност.

По смисъла на закона “търговец” може да бъде физическо или юридическо лице, което осъществява стопанска дейност и предлага стоки или услуги на клиентите си с цел да реализира печалба. 

Основната законодателна отправна точка в търговското право е Търговският закон и е редно всеки, който извършва търговска дейност, да бъде запознат с общите положения в него. 

Често, обаче, този закон бива изменян и много търговци разчитат на добри адвокати по търговско право, които да ги осведомяват за нововъведенията и промените и да им помагат в законосъобразното управление на бизнеса им.

В случай, че се нуждаете от консултация и съдействие от експертни адвокати, свържете се с нас.


Добрият адвокат по търговско право може не само да ви информира за измененията в Търговския закон, но и да ви окаже съдействие за множество административни процеси и да защити правата ви в случай на възникнал съдебен спор. 

Сред най-често търсените адвокатски услуги в този дял на частното право са: 

  • Изготвяне на документи за регистрация на търговска дейност под формата на едноличен търговец (ЕТ), търговско дружество, холдинг, клон или търговско представителство; 
  • Съдействие за регистрация в Агенция по вписванията (в Търговския регистър и регистър БУЛСТАТ) и внасяне на дължимите такси; 
  • Консултация за избор на вида търговско дружество - ЕООД, ООД, АД и т.н.;
  • Съдействие при преобразуване на търговски дружества, прехвърляне на дялове и др.;
  • Изготвяне на търговски договори и правни консултации/становища при сключване на сделки; 
  • Изготвяне на нужната документация за производства по несъстоятелност (ликвидация на търговски дружества);
  • Представителство при дела за нелоялна конкуренция, както и всякакви други съдебни казуси в страната и чужбина.

Адвокатско дружество “Данаилова, Тодоров и партньори” е признат лидер в сферата на търговското право. Предлагаме комплексен набор от правни услуги както за физически, така и за юридически лица от разнообразни сектори на бизнеса.

Пълният списък с предоставяните от нас услуги можете да намерите тук. Работим на територията на страната и в чужбина на български, английски, руски, немски и френски език. 

За всякакви въпроси, свързани с търговското право, можете да се обърнете към нашия опитен екип от специалисти. Ние ще се запознаем с вашия казус и ще ви съдействаме на всеки етап от правния процес. Свържете се с нас чрез нашия формуляр за контакт или по имейл- Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ЗАПИТВАНИЯ

Image
far fa-map

АДРЕС

София - 1404, ж.к. Гоце Делчев, ул. "Славовица", блок 24Е, офис 2

Варна - 9000, р-н "Владислав Варненчик", ЗПЗ, ул. "Нептун" № 2

 

fas fa-mail-bulk
fas fa-phone-volume

ТЕЛЕФОН

+359895967532