Агенция за недвижими имоти: Как да изберем?


Агенция за недвижими имоти: Как да изберем?

Сключването на сделка с недвижим имот е свързана със значителен финансов интерес и изисква информирано и отговорно вземане на решение. Независимо дали става дума за купуване на жилище или инвестиция в недвижим имот, съдействието на професионална агенция за недвижими имоти и експерт адвокат е задължително условие за успех.

Какви са функциите на агенцията за недвижими имоти и как да изберете на кого да се доверите? Коя част от сделката с недвижимост е извън компетенциите на агенциите и трябва да бъде поверена на адвокатска кантора?

Отговори от “Данаилова, Тодоров и партньори”. За допълнителни консултации и съдействие, не се колебайте да се свържете с нашите експерти. Ще се радваме да помогнем с опита си!

Как да изберете най-добрата агенция за недвижими имоти?

Независимо дали става дума за сделка за жилищен имот или инвестиция с цел строеж на бизнес сграда, препоръчително е да се доверите на опитна и доказана агенция за избора на най-подходящия имот.

Признаците на лоялната агенция за недвижими имоти, която може да бъде компетентен консултант са:

 • Публичност и прозрачност - информацията за агенцията трябва да създава ясна представа за професионалните компетенции на брокерите й, както и да представя добрите практики в сектора.
 • Интернет присъствие - утвърдените агенции за недвижими имоти имат собствени сайтове, които създават представата за стабилност и сигурност. Те представят цялата необходима информация за сключването на сделка с недвижим имот.
 • Независими препоръки - лоялните и утвърдени агенции имат множество доволни клиенти, които да гарантират за лоялността и професионализма им. Те имат дипломи за постижения в сектора, брошури, медийно присъствие, отзиви в интернет и пр.
 • Професионализъм - личното впечатление при посещение в офис играе важна роля; сериозните агенции имат собствен офис, брошури, макети на обекти, дипломи, документация и пр.
 • Опит - наличието на добре оборудван офис, професионално обучени брокери, които познават добре сектора, стабилно интернет и медийно присъствие са знак за утвърдена и опитна агенция.
 • Препоръки от познати и партньори - мнението и препоръката от доверен бизнес партньор играе важна роля при избора на агенция за недвижими имоти с цел сделка.

При нужда от препоръка и консултация с добър адвокат по недвижими имоти, свържете се с нас.

Какви са функциите на агенцията за недвижими имоти?

Професионален консултант може да съдейства за избора на правилния недвижим имот при покупката, продажбата, отдаването или наемането от страна на физическо или юридическо лице.

Добрата агенция за недвижими имоти може да подпомогне избора на подходящ имот като:

 • Гарантира сигурността на имота при покупко-продажба или наемане
 • Предложи информация за ексклузивни имоти - често права за оглед и продажба на такива имоти се предоставят на доверени агенции
 • Договори добри условия според индивидуалните изисквания и възможности на клиента
 • Предложи имоти директно от строител или банкова институция
 • Спести време и понякога пари при сключването на имотна сделка
 • Предложи консултация на чужденци при сделка с имот зад граница

Важно е да се знае, че не трябва да се очаква от агенцията, независимо колко опитна и утвърдена е тя, да извърши проверка на историята на собственост на имота или да изготви юридически издържан предварителен договор за покупко-продажба.

Тези аспекти от сделката са в компетенциите на адвоката по недвижими имоти.

В случай, че се нуждаете от консултация и съдействие от експертни адвокати, свържете се с нас.

 

Адвокатски услуги при сделки с недвижими имоти

След като най-подходящият имот е избран с помощта на агенцията за недвижими имоти, сключването на сделката за покупко-продажба или наемане трябва да се повери на адвокат.

Експертите на “Данаилова, Тодоров и партньори”, отличени от престижната международна класация Legal 500 именно заради работата си в сферата на Недвижимите имоти, предлагат съдействие през целия процес по осъществяване на сделка с недвижими имоти, включително:

 • Изготвяне на предварителни и окончателни договори за покупко-продажба
 • Проверка на историята на собствеността на имота
 • Съдействие при изповядване на сделката пред нотариус
 • Съдействие при откриване на ескроу сметка
 • Комуникация с финансираща банка и подготовка на цялата необходима документация
 • Консултация във връзка с финансиране и инвестиране в недвижими имоти, управление и последващи продажби
 • Структуриране на инвестиционно портфолио от недвижими имоти

Научете повече за услугите ни в сферата на недвижимите имоти.

Свържете се с нас за консултация, комплексно правно обслужване и съдействие по всякакви правни въпроси, свързани с недвижими имоти.


Адвокатска кантора „Данаилова, Тодоров и партньори“ е лидер в областта на търговското, облигационното, трудовото, административното и данъчното право.

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ЗАПИТВАНИЯ

Image
far fa-map

АДРЕС

София - 1404, ж.к. Гоце Делчев, ул. "Славовица", блок 24Е, офис 2

Варна - 9000, р-н "Владислав Варненчик", ЗПЗ, ул. "Нептун" № 2

 

fas fa-mail-bulk
fas fa-phone-volume

ТЕЛЕФОН

+359895967532