Адвокатска кантора или адвокатско дружество


Адвокатска кантора или адвокатско дружество

Адвокатска кантора или адвокатско дружество? Независимо кой от двата термина използвате или търсите в интернет, става въпрос за едно и също, а именно адвокати, които са обединили своите усилия и предоставят правни консултации на клиенти в различни сфери на дейност и отрасли на бизнеса.

В България терминът “адвокатска кантора” е придобил гражданственост, т.е. често се използва в разговорния език. В действителност коректният термин е “адвокатско дружество”, тъй като именно тази форма на обединяване на адвокати е регламентирана в Закона за адвокатурата.

Адвокатските кантори, съответно адвокатите, които работят в тях, може да са тясно специализирани, т.е. да предлагат правни услуги в точно определени сфери, например интелектуална собственост или да предлагат по-широк спектър от съвети, както адвокатско дружество “Данаилова, Тодоров и партньори”. Вече повече от десетилетие ние се стремим да предложим на нашите клиенти цялостно правно обслужване, което да обезпечи безпроблемната работа на техния бизнес.

В миналото бе наложено разбирането, че правна помощ е необходима основно при процесуално представителство. Днес, във всички страни с развита икономика, работата с адвокатски кантори е неразделна част от ежедневието на всеки бизнес. Независимо дали се сключва договор с контрагент, проучва се нова сфера, в която бизнеса да се разрастне или се придобива бизнеса на конкурент, съдействието на адвоката се търси своевременно, дори да няма индикации за какъвто и да е проблем или риск.

Освен правни консултации при конкретни казуси, клиентите на нашата адвокатска кантора са винаги информирани за предстоящите изменения в законодателството на Европейския съюз и България, които имат отношения към техния бизнес и дейност.

Нашите експерти следят за промените в ключови закони като Кодекса на труда, Закона за ДДС и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) и всички наши клиенти биват осведомявани своевременно за тях. Стремим се да оправдаем очакванията на всеки, който ни е гласувал доверие при управлението на личните си дела или бизнеса си, и да сме далновидни в изпълнението на поетите ангажименти.

“Данаилова, Тодоров и партньори” предоставя юридически услуги в следните правни сфери:

  • Търговско право;
  • Недвижими имоти; 
  • Трудово право;
  • Облигационно право;
  • Административно право;
  • Транспортно право; 
  • Данъчно право и счетоводство и др.

Изчерпателна информация относно предоставяните от нас услуги може да намерите тук. Благодарение на своя дългогодишен опит, нашият екип от специалисти е доверен партньор на физически и юридически лица както на територията на цялата страна, така и в чужбина. Освен на български и английски, адвокатите от дружеството предлагат първокласни услуги и на руски, френски и немски език.

При работата си с всеки клиент нашите експерти винаги подхождат индивидуално и се съобразяват с особеностите на конкретния казус и сферата на дейност, за да предложат най-доброто решение. Разчитаме на личния контакт като най-ефективна форма на комуникация и винаги уведомяваме клиентите си за всяко развитие на всеки етап от съвместната ни работа.


Изпратете запитване, за да запишете час за своята правна консултация. Адвокатското ни дружество и нашите адвокати са препоръчани от престижните международни класации Legal500 и Chambers and Partners и ще се запознаят с казуса Ви в детайли, за да предоставят необходимото съдействие.

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ЗАПИТВАНИЯ

Image
far fa-map

АДРЕС

София - 1404, ж.к. Гоце Делчев, ул. "Славовица", блок 24Е, офис 2

Варна - 9000, р-н "Владислав Варненчик", ЗПЗ, ул. "Нептун" № 2

 

fas fa-mail-bulk
fas fa-phone-volume

ТЕЛЕФОН

+359895967532